Marsikatera otroška soba je manjša, kot bi si otrok ali starši želeli, zato je potrebno poskrbeti, da je pohištvo čim bolje razporejeno in tudi precej praktično. Tako lahko tudi v manjši sobi poskrbimo, da ostane nekaj prostih tal za igro, predvsem pa je pomembno, da sobica še vedno deluje urejeno in zračno, ne pa natrpano – v natrpani sobi ni bivanje prav nič prijetno, za otroka, ki bo v njej spal, se učil in igral, pa še posebej ne.

Praktične ideje za otroške sobe

Kako poskrbeti, da bo majhna otroška soba zanimiva?

Otroška soba

  • Uporabne površine naj se zlagajo v višino. Danes je za otroške sobe povsem običajno, da je postelja dvignjena, pod njo pa se na primer nagaja ali pisalna miza ali garderobna omara. Z nivoji pridobimo dodaten prostor in višino vsekakor velja izkoristiti.
  • Elementi naj bodo izvlečni. Tako prihranimo prostor. Eno ležišče se lahko izvleče izpod drugega. Prav tako se lahko izpod postelje ali komode izvleče pisalna miza.
  • Votli prostori naj postanejo prostori za shranjevanje. Stol je lahko hkrati zabojnik, v katerem so igrače. Pod posteljo so lahko predali za posteljnino …
  • Uporabite vgradne omare. Vgradne omare segajo od tal do stopa in tako pomenijo veliko prostora za shranjevanje.
  • Vrata omar naj bodo drsna. S tem se občutek utesnjenosti precej zmanjša. Tudi takrat, ko je omara ali omarica odprta, nam vratna krila niso napoti.
  • Pohištvo naj raste skupaj z otrokom. Ste že slišali za koncept rastočega pohištva? Posteljica za dojenčka se spremeni v nizko mizico za risanje ali razstavi v dva fotelja.
  • Če je otroška soba majhna, poskrbite za nekaj optičnih prevar, ki jo naredijo vsaj na videz večjo. Pazljivi bodite pri tem, kako kombinirate barve sten z barvo stropa, namestite na stene nekaj ogledal, linije pohištva naj bodo minimalistične…
  • Posteljnina naj bo kvalitetna, trpežna, primerna za alergike in seveda namenjena otrokom, da se bodo počutili bolje.

Posteljnina Bount – po meri otroka

Veliko je različnih dimenzij pomožnih postelj, ki jih ponujajo trgovci. V podjetju Parvos-Bount vam lahko za pomožne in druge postelje proizvedemo posteljnino po meri, z vzorcem ali barvnim odtenkom po vaši želji.

WWW.BOUNT.SI

Otroške sobe in tehnologija

Danes si ne moremo več zamisliti otroške sobe, v kateri ni sodobne tehnologije. Otroci v osnovni šoli že uporabljajo računalnik, na katerem pripravljajo predstavitve in pišejo besedila. Potrebna je torej dodatna, mala računalniška mizica, prav tako pa je treba računati s tem, da mora imeti praktična soba dober signal za internet. Vsega ostalega pa v otroško sobo, če je majhna, nikar ne tlačite – tiskalnik in vse ostalo boste veliko lažje spravili kam v dnevno sobo.