Kuhinjska oprema

Najboljši kuhinjski elementi

Kako si jih izberemo?
Kuhinjski elementi so večinoma in običajno napravljeni iz lesa, medtem ko vanje sodijo gospodinjski aparati.kuhinjski-elementi
Slednje lahko kupimo kar s kuhinjo vred, pri čemer lahko privarčujemo nekaj denarja. Pogosto izdelovalci gospodinjskih aparatov pridobijo pri različnih lesno predelovalnih podjetjih poceni elemente in jih posledično ob nakupu aparatov praktično podarijo. To si lahko privoščijo, saj so kupovali na maso, dobili materiale poceni, hkrati pa dražje prodajo set gospodinjskih aparatov in si s tem zagotovijo še nekaj dolgoročnega zaslužka, ki bo v njihovo blagajno kanil iz naslova kasnejših servisov.

Kdaj so aparati v akciji oziroma kuhinja zelo poceni

Obratna zgodba je takšna, da lesno predelovalno podjetje ali mizarstvo naredi svoje kuhinjske elemente in jih prodaja ločeno od aparatov ali pa v sodelovanju z eno ali več blagovnih znamk. To je mogoče, saj so dimenzije hladilnikov, kuhinjskih nap in pečic večinoma standardne, tako da je praktično vseeno, kakšen aparat se umesti v prostor in kdo je njegov izdelovalec. Seveda pa morajo biti aparati ustrezni za stranko, o čemer se je z njo najbolje posvetovati.

Nogice rešijo veliko skrbi

Če razmišljate o novi kuhinji, je ena prvih reči na katere morate pomisliti – kdo bo v kuhinji delal? Če v glavnem oseba, ki je po rasti višja, je potrebno že takoj razmišljati o tem, da pride kuhinjski pult malce višje. V starih kuhinjah je bil največkrat 10 ali celo 15 centimetrov nižje, kot danes. Na licu mesta, torej pri postavitvi pri stranki, se lahko višino največkrat delno prilagodili s plastičnimi nogicami, ki elemente držijo nad tlemi. Te je mogoče z vrtenjem prilagoditi po višini in s tem pridobiti ali izgubiti celo nekaj centimetrov, v glavnem pa so nogice namenjene dvema stvarema: v primeru poplave v kuhinji, bodo lesene kuhinjske elemente držale nad tlemi, da se ne napijejo vode in poškodujejo, hkrati pa lahko z njimi regulirate nivo pulta oziroma njegovo nagnjenost, saj so tla redko 100% ravna in bi vam zaradi neke udrtine ali visečega parketa, lahko nek kuhinjski element spravilo iz balansa.

Različni elementi za različne okuse

Kuhinjski elementi (volino.si) so lahko izdelani v različnih barvah, zanje pa si je potem potrebno izbrati še prave barve kljukic oziroma ročajev, notranje rešitve v obliki izvlecnih predalov in polic, dodatne ambientalne osvetlitve (ki so največkrat povsem in predvsem praktične narave) in seveda primeren prostor, da boste imeli dovolj svetlobe na delovni površini. Na koncu morate misliti še na kuhinjske aparate, ki so lahko tisti iz prejšnje kuhinje ali pa jih zamenjate mimogrede, vendar seveda to pomeni veliko večji strošek.
Če se odločate za prenovo kuhinje, vam predlagam, da obstoječo najprej dobro izmerite, si narišete na list papirja skico v pravilnih merah in pričnete razmišljati, kako bi izgledala nova. Ne pozabite na napeljavo, kje je elektrika, kje voda, kje plin in podobno, da ne bodo na koncu težave pri montaži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *