Kuhinjska oprema

Kakšen filter za vodo izbrati?

Čista pitna voda je dragocena dobrina, ki pa žal ni nekaj samoumevnega, saj je naša voda večkrat onesnažena z različnimi škodljivimi snovmi, v njej so lahko mikrobi, pesticidi in še marsikaj drugega, kar ni prav dobro za naše zdravje. Poleg tega pa je naša pitna voda, ki priteče iz pipe, tudi močno klorirana. To je sicer nujno potrebno prav zaradi onesnaženosti, saj se s tem preprečujejo okužbe. A tudi klor ni neškodljiv, kar še posebej občutijo tisti, ki so bolj občutljivi.filter-za-vodo

Čista voda je le filtrirana voda

Ker je tudi naša voda iz vodovoda onesnažena in klorirana, jo je nujno filtrirati, če želimo piti čisto in zdravju neškodljivo vodo. V ta namen potrebujemo kvaliteten filter za vodo, ki vodo prečisti in jo po možnosti še ionizira oziroma poskrbi za njeno bazičnost. Takšna voda ni le čista voda, temveč tudi zdrava voda.

Voda brez pesticidov

Študije kažejo, da so manjši vaški vodovodi pogosto bolj onesnaženi kot velika vodovodna omrežja v mestih, saj je pri manjših vodovodih manj nadzora oziroma je ta manj pogost. V okolju, kjer je veliko polj in njiv oziroma kmetij, je tudi večja možnost onesnaženja vode s pesticidi. Prav zato je vodo treba filtrirati.
Vsak filter za vodo (http://www.filtri-za-vodo.si/) pa žal iz nje ne odstrani tudi pesticidov in herbicidov, ki so zdravju zelo škodljivi. Če veste, da je vaša voda onesnažena s pesticidi oziroma sumite, da je temu tako, potem si priskrbite filter, ki deluje na principu reverzne osmoze, saj le tak filter iz vode odstrani tudi pesticide.

Začnite piti zdravo vodo

Pomembno pri izbiri filtra za vodo je, da že pred nakupom dobro premislite, kakšen filter sploh potrebujete oziroma s kakšnim namenom ga boste uporabljali. Če voda iz vašega vodovoda velja za zdravju neoporečno, to še ne pomeni, da je tudi zdrava oziroma da je ne bi mogli izboljšati. V tem primeru potrebujete drugačen filter kot v primeru, da bi želeli vodo očistiti škodljivih snovi, pa naj si bodo to mikroorganizmi ali kemijske snovi, kot so na primer pesticidi.
Predvsem pa morate pri izbiri filtra vedeti, da je pomembno tudi to, da ga primerno vzdržujete, saj bo le tako resnično deloval in vam omogočal odlično in čisto vodo. Takšna voda vam bo dala energijo ter omogočila, da ostanete zdravi in vitalni. Poskrbite za svoje zdravje in si priskrbite filter, s katerim boste izboljšali svoje počutje in življenje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *