Jedilnice

Jedilne mize – središče vašega doma

Jedilna miza zagotovo predstavlja središče vašega doma. Pravijo, da jedilne mize na sploh odražajo osebnost lastnika in njegov odnos do hrane. Prav tako pa pomembno vplivajo na vzdušje v kuhinji ali v drugih prostorih, kjer se ob različnih priložnostih zbirajo družina in prijatelji.

Trg vam ponuja različne jedilne mize, ki so narejene iz različnih vrst materialov, med seboj se razlikujejo v barvah in oblikah. Lahko rečemo, da imate pri izbiri jedilne mize nešteto možnosti. Pomembno je, da izberete tisto, ki bo najbolj primerna za vašo kuhinjo oziroma jedilnico.

Material in oblika

Jedilne mize so lahko videti zelo razkošne. Na to v veliki meri vpliva vrsta materiala. Če so narejene iz svetlečega stekla in kovine, potem ji razkošen izgled ne uide. Mize, ki so narejene iz lesa, pa ustvarjajo bolj toplo in sproščeno vzdušje. Vsekakor pa mora biti na prvem mestu njena uporabnost. Če je izgled lep, pa še toliko bolje. Veliko bolje se boste počutili, če boste videli, da je jedilna miza popolnoma usklajena s slogom kuhinje ali katerega koli drugega prostora.

Dobro je, da je tudi oblika jedilne mize povezana z obliko prostora, v katerega jo boste postavili. Če je prostor pravokotne oblike, je najbolje, da vanj postavite pravokotno jedilno mizo. Soba bo tako sprejela več ljudi kot sicer.

Če imate raje mehkejše linije, potem je najbolje, da si omislite mizo, ki je okrogle oblike. Takšne mize poskrbijo tudi, da ljudje še bolj intenzivno sodelujejo pri enakopravnem pogovoru, saj ni nikogar, ki bi sedel na čelu mize. Vsekakor pa je dobro vedeti, da so okrogle jedilne mize nekoliko manj uporabne v primeru, ko jo uporablja večje število ljudi. Zanje je namreč značilno, da nam zavzamejo kar nekaj prostora.

https://www.youtube.com/watch?v=_CmiXJ5iT6E

Dobra rešitev so mize, ki so eliptične oblike. Za njih je značilno, da imajo zaobljene linije in so zelo prijetnega videza. Ljudje se zanje pogosto odločijo takrat, ko ne vedo, ali bi se odločili za jedilne mize pravokotnih ali okroglih oblik. Eliptične mize so tako dober kompromis.

Zaradi svojega zanimivega videza so vse bolj priljubljene tudi mize kvadratne oblike. Edina slabost je ta, da zahtevajo precej prostora, ko jih uporablja večje število ljudi.

Dnevni regali. Dnevni regal je osnovna oprema dnevne sobe in tisto pohištvo, ki ga ob vstopu v dnevni prostor najprej opazimo. Preberi več …