Oprema prostora

Samolepilne tapete izboljšajo izgled vsake sobe

Zadnja leta postajajo stenske tapete vedno bolj popularne. Z njimi lahko osvežimo izgled vsakega prostora, brez da bi potrebovali barvo, posebna orodja ali druge pripomočke. To nam omogoča, da katerikoli dom hitro preuredimo in naredimo bolj prijeten za bivanje. Obenem pa je to odličen način za prenovitev delovnih prostorov v podjetjih. Možnost je neomejeno, saj poznamo tudi bolj funkcionalne nalepke s stensko uro, ki je vgrajena v sam material nalepke. To je tudi razlog, da jih uporablja vedno več notranjih oblikovalcev, saj so cenovno dostopna možnost za vsakega posameznika.

Stenske nalepke nam privarčujejo sredstva

Trend uporabe stenskih tapet narašča po vsem svetu. Tako jih uporablja mnogo notranjih oblikovalcev, saj imajo številne prednosti pred klasičnimi izvedbami. Poleg tega pa nam prihranijo sredstva, saj ni potrebna izrazita prenova sten in barvanje.

Najemniki imajo morda največ koristi od stenskih tapet. Temu je tako, saj lahko popolnoma preuredijo vse prostore, brez da bi morali investirati veliko sredstev ali prositi lastnike za različna dovoljenja. Samolepilne tapete so začasna okrasitev, ki jo je možno odstraniti kadarkoli in brez posledic. Tako bomo uživali prednosti, kot so:

  • Preureditev vsakega prostora, brez velikega vložka
  • Možnost spreminjanja vzorcev
  • Večkratna možno uporaba nalepk
  • Možnost nakupa funkcionalnih nalepk s stensko uro, koledarjem, zemljevidom ipd.

Lepilo, ki ga brez težav odstranimo s sten

Stenske tapete se preprosto prilepijo na steno. To je možno, ker uporabljajo lepilo, ki je prijazno do vseh materialov in ne pusti madežev ali poškodb za seboj. Tako jih lahko tudi nalepimo na vse ravne površine, kot so omare, predalčniki, mize ipd. Pri tem pa je pomembno, da poskrbimo, da:

  • Površina, kamor bomo namestili nalepke, ni mokra
  • Na stenah ni večjih lukenj, vlage ali drugih poškodb
  • Ne nameščamo stenskih tapet na sveže pobarvano pohištvo, stene in druge površine

Tapete lahko namestimo na stene, ki imajo razpoke, luknje ipd., vendar lahko s tem pokvarimo končni izgled. Manjše poškodbe pa brez težav prikrijemo. Tako ne potrebujemo načrtovati takojšnjih popravil stene, vendar lahko to storimo kasneje. Dejansko si lahko tako brez težav uredimo življenjski prostor, ki je prijeten, se v njem dobro počutimo in obenem izgleda čudovito.

Nalepke s stensko uro imajo funkcionalno komponento

Ko izbiramo nov motiv samolepilnih tapet, imamo skoraj neskončno možnosti. Če želimo največjo funkcionalnost, potem so nalepke s stensko uro idealne. Z njimi brez težav opremimo dnevno sobo, čakalnico, spalnico ter druge prostore. 

To je tudi idealna priložnost, da osvežimo otroško sobo. Stenske tapete z motivi geografije, poštevanke, slovnice, zgodovine ipd. imajo izredno učno vrednost. Nalepke z vgrajeno stensko uro pa so tudi uporabne v otroški sobi, saj bodo tako otroci bolj časovno ozaveščeni.

Sama ura je popolnoma delujoča in deluje na baterije, ki jih lahko zamenjamo. Tako se razbremenimo načrtovanja idealnega mesta za uro, luknjanja sten z žebljički, obešenja ure ipd.

Pri namestitveni nalepk bomo morda potrebovali pomoč

Samolepilne tapete so narejene tako, da jih lahko večinoma namestimo brez pomoči. Pri večjih projektih pa je dobro, če vendarle imamo pomoč pri roki. Temu je večinoma tako, saj bomo bili bolj natančni pri poravnavani večjih kosov na stene. Tako se ne bomo ušteli pri opremi večjih kosov nalepk, saj nas bo druga osebna lahko opozorila na napake.

Dobro pa je seveda, če vse vnaprej izmerimo. Večinoma lahko tapete kupimo v panelih, tako da bomo potrebovali mere prostora ali prostorov, kamor jih bomo namestili. Vedno pa lahko povprašamo za vzorec materiala, da se prepričamo, če nam ugaja.

Nalepke lahko poravnamo, ko želimo

Ker omenjene nalepke uporabljajo lepilo, jih lahko poravnamo brez uporabe posebnega orodja. Tako ne potrebujemo skrbeti, če kaj napačno namestimo. Vse, kar moramo narediti je, da preprosto odlepimo tapete s stene, omare ipd., ter jo ponovno prilepimo. Tanki sloj lepila na zadnji strani tapete je narejeno tako, da se ga lahko večkrat uporabi.

Nalepke lahko zamenjamo, ko se jih naveličamo. To pa ne pomeni, da moramo stare odvreči, saj jih lahko uporabimo drugič ali v drugem prostoru. Tako lahko popolnoma prenovimo katerokoli sobo z minimalno truda. Podjetja pa imajo tako možnost, da osvežijo izgled svojih prostorov za praznike in druge posebne priložnosti.

Odlično ponudbo nalepk vseh vrst bomo zasledili na www.stenska-nalepka.si. Na omenjeni strani lahko izbiramo nalepke s stensko uro, pravljičnimi motivi, modernimi dizajni ipd. Možnosti imamo dobesedno neomejeno. Vedno pa lahko kombiniramo različne vzorce in motive, da ustvarimo popolnoma svoj unikaten videz.