Nepremičnine

Kakšne so želje in potrebe pri nakupu stanovanja

Med pogovori z mladimi so zelo priljubljena stanovanja Ljubljana. Vsi bi radi živeli v centru dogajanja v mladih letih. Le malokdo pa si stanovanja Ljubljana lahko privošči. Najbolj iskana in zaželena so stanovanja v centru Ljubljane, a tam so tudi najdražja za kvadratni meter. Potem so tu še nekatere dražje soseske, kot so Prule, Trnovo in Bežigrad. A že v malo bolj oddaljenem Kodeljevem ali pa Šiški, lahko najdemo stanovanja za povsem primerno ceno, saj smo še vedno blizu centra Ljubljane. Ljubljana je osrednje mesto Slovenije, ki ima glavno prednost to, da se čisto vse nahaja tu. Tu so vse izobraževalne ustanove, državne institucije, športni in kulturni objekti, zelene površine, pa tudi dokaj dober javni potniški promet.

Zelo iskane nepremičnine v Ljubljani

Že malo izven ljubljanskega obroča vsega tega ni oziroma je precej oddaljeno. Zato so stanovanja Ljubljana med najbolj iskanimi nepremičninami v Sloveniji. Tudi hiše v Ljubljani niso tako iskane, saj je njihova cena precej višja od stanovanj, in sploh mladi si jih ne morejo privoščiti. A tudi pri nakupu stanovanja Ljubljana moramo biti pazljivi. Dobro moramo oceniti koliko stroškov bomo imeli z obnovo 50 let starega stanovanja, ali pa tudi koliko stroškov bo z obnovo 20 let starega stanovanja.

Stanovanja Ljubljana

Preden investiramo začetni kapital v takšno stanovanje, je treba vedeti kaj je potrebno vse zamenjati, obnoviti, prenoviti ali na novo kupiti. Če bomo prenavljali celotne električne in vodovodne inštalacije ter zidove, potem nas čaka kar ogromen strošek pri nakupu stanovanja Ljubljana.

Skriti stroški prenove

Medtem, ko se pri starejših stanovanjih skrivajo dodatni stroški pri prenovi, ki jih ne pričakujemo, so novogradnje zelo drage. Nova stanovanja so že sama po sebi precej dražja od starejših, zato nam morajo biti popolnoma všeč, saj pri njih ne bomo ničesar spreminjali. Pri novogradnjah so začetni stroški tako veliki, da verjetno ne bomo dodatno prestavljali inštalacij in zidov. Vse kar se načeloma pri novogradnjah dela, je spreminjanje pohištva oziroma nakup novega.

Pri nakupu stanovanja Ljubljana je torej dobro premisliti, kakšne so naše želje in potrebe ter predvsem finančne zmožnosti. Temu primerno potem tudi iščemo stanovanja Ljubljana po lokaciji, starosti in potrebni obnovi.