Pohištvo

Otroška soba z mislijo na praktičnost

Marsikatera otroška soba je manjša, kot bi si otrok ali starši želeli, zato je potrebno poskrbeti, da je pohištvo čim bolje razporejeno in tudi precej praktično. Tako lahko tudi v manjši sobi poskrbimo, da ostane nekaj prostih tal za igro, predvsem pa je pomembno, da sobica še vedno deluje urejeno in zračno, ne pa natrpano – v natrpani sobi ni bivanje prav nič prijetno, za otroka, ki bo v njej spal, se učil in igral, pa še posebej ne.

Praktične ideje za otroške sobe

Kako poskrbeti, da bo majhna ?

Otroška soba

  • Uporabne površine naj se zlagajo v višino. Danes je za otroške sobe povsem običajno, da je postelja dvignjena, pod njo pa se na primer nagaja ali pisalna miza ali garderobna omara. Z nivoji pridobimo dodaten prostor in višino vsekakor velja izkoristiti.
  • Elementi naj bodo izvlečni. Tako prihranimo prostor. Eno ležišče se lahko izvleče izpod drugega. Prav tako se lahko izpod postelje ali komode izvleče pisalna miza.
  • Votli prostori naj postanejo prostori za shranjevanje. Stol je lahko hkrati zabojnik, v katerem so igrače. Pod posteljo so lahko predali za posteljnino …
  • Uporabite vgradne omare. Vgradne omare segajo od tal do stopa in tako pomenijo veliko prostora za shranjevanje.
  • Vrata omar naj bodo drsna. S tem se občutek utesnjenosti precej zmanjša. Tudi takrat, ko je omara ali omarica odprta, nam vratna krila niso napoti.
  • Pohištvo naj raste skupaj z otrokom. Ste že slišali za koncept rastočega pohištva? Posteljica za dojenčka se spremeni v nizko mizico za risanje ali razstavi v dva fotelja.
  • Če je otroška soba majhna, poskrbite za nekaj optičnih prevar, ki jo naredijo vsaj na videz večjo. Pazljivi bodite pri tem, kako kombinirate barve sten z barvo stropa, namestite na stene nekaj ogledal, linije pohištva naj bodo minimalistične…
  • Posteljnina naj bo kvalitetna, trpežna, primerna za alergike in seveda namenjena otrokom, da se bodo počutili bolje.

Posteljnina Bount – po meri otroka

Veliko je različnih dimenzij pomožnih postelj, ki jih ponujajo trgovci. V podjetju Parvos-Bount vam lahko za pomožne in druge postelje proizvedemo posteljnino po meri, z vzorcem ali barvnim odtenkom po vaši želji.

WWW.BOUNT.SI

Otroške sobe in tehnologija

Danes si ne moremo več zamisliti otroške sobe, v kateri ni sodobne tehnologije. Otroci v osnovni šoli že uporabljajo računalnik, na katerem pripravljajo predstavitve in pišejo besedila. Potrebna je torej dodatna, mala računalniška mizica, prav tako pa je treba računati s tem, da mora imeti praktična soba dober signal za internet. Vsega ostalega pa v otroško sobo, če je majhna, nikar ne tlačite – tiskalnik in vse ostalo boste veliko lažje spravili kam v dnevno sobo.