Kuhinje Salon Prevc

Sodobne kuhinje

Kuhinja je zagotovo srce vsakega doma, zato je smiselno, da se v njej počutimo dobro, sproščeno ter ustvarjalno. V preteklosti temu ni bilo tako, saj je bila kuhinja namenjena samo gospodinji, ki je v njej pripravljala obroke za vso družino. Današnji dan pa ima sodobna kuhinja vlogo povezovalca celotne družine. Kuhinja postaja stičišče družinskega življenja in temu so se morali prilagoditi tudi izdelovalci pohištva.

Sodobna kuhinja – združuje dnevno sobo ter kuhinjo
Temeljna značilnost sodobne kuhinje je v tem, da kuhinja ter dnevna soba postajata eno. Ponavadi ju razmejuje kuhinjski otok ali polotok. Na takšen način se ustvari prostor, v katerem se kuhinjska ustvarjalnost povezuje z družabnostjo in dolgimi družinskimi pogovori.

Pri sodobnih kuhinjah pa je bistveno tudi to, da kuhinje niso več neprivlačna mešanica strogih, togih linij in funkcionalnosti, ampak hodijo v korak s časom ter najnovejšimi trendi v opremljanju prostorov in ergonomike.

Proizvajalci kuhinj so namreč hitro ugotovili, da je funkcionalnost v kuhinji nujna, da pa mora biti prilagojena uporabniku, ki je unikaten. Kupci od kuhinje namreč pričakujejo vse več in temu morajo zadostiti proizvajalci, ki na trg pošiljajo nove ter vedno bolj dovršene kuhinje.

Nekatere lastnosti sodobne kuhinje, po katerih se razlikuje od klasične, toge kuhinje:
1. Svetlobne instalacije v kuhinji, ki prostor popestrijo z nenavadno svetlobo a ob tem še vedno omogočajo nemoteno ustvarjanje.
2. Ergonomsko oblikovane površine, ki so namenjene tako delu kot tudi počitku.
3. Nove in inovativne shranjevalne površine, ki se zaprejo že z lahnim dotikom.
4. Moderni kuhinjski aparati, ki jih je enostavno kombinirati z ostalimi kuhinjskimi elementi in ki dodatno poživijo sodobne kuhinje, odlikuje pa jih izjemna zmogljivost ter varčnost.
5. Sistemi za ločevanje odpadkov.
6. Vodna armatura, ki jo je mogoče izvleči iz kuhinjskega korita.

Vse te prednosti omogočajo uporabniku unikatno ter nemoteno delo in ustvarjanje v kuhinji.

Sodobna kuhinja in materiali

Sodobno kuhinjo sestavljajo različni materiali, kot na primer kombinacija lesa, plastike, jekla, kamna ter stekla. Bistvena lastnost teh kuhinj pa je, da material, iz katerega so izdelane kuhinje, ne vsebuje zdravju škodljivih snovi.

Proizvajalci kuhinj pa se tudi zavedajo, da je danes skrb za okolje ključnega pomena. Temu je prilagojena tudi sama izdelava kuhinj, saj so vse kuhinje izdelane iz eko materialov, večino odpadnih materialov, ki nastanejo pri proizvodnji, pa proizvajalci poskusijo reciklirati v čim večji meri.

V korak s časom

Sodobno kuhinjo tako prepoznamo po gladkih linijah ter zaprtih elementih, ki jih je resnično enostavno očistiti. Vratca, predali in omarice se odpirajo z lahnimi dotiki prstov ali dlani, vse pa odlikujejo kvalitetni materiali, prijazni do okolja in uporabnika. Sodobne kuhinje tako ponujajo odlično kakovost za dostopno ceno, ki si jo lahko privošči vsakdo. Konec je pristajanja na kompromise med kakovostjo, ceno ali izgledom. Omislite si moderno kuhinjo in imeli boste vse, kar vam srce poželi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *